RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

В Україні відповіли Путіну на обіцянку знижки на газ

У компанії "Нафтогаз України" запропоновану президентом Росії Володимиром Путіним 20-25% знижку на газ назвали "нормальною ціною" з урахуванням втрат України від транзиту.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на ТСН.

Виконавчий директор компанії "Нафтогаз України" Юрій Вітренко в коментарі телеканалу підкреслив, що російський газ для України повинен бути на 20-25% дешевшим, ніж з Європи.

"Оскільки газ в Європу йде, зокрема, через Україну, то під час прямих поставок в Україну "Газпром" менше подає газу для транзиту в Європу, відповідно менше платить за транзит газу Україною. Відповідно, якщо "Газпром" менше платить, то Україна менше отримує. Тобто 20-25 відсотків - це не знижка, це нормальна ціна, причому наслідком якої може бути зниження доходів України від транзиту ", - стверджує представник "Нафтогаз України".

Юрій Вітренко вважає, що якщо європейський антимонопольний орган змусить "Газпром" не зловживати своїм домінуючим становищем на європейському ринку, Україна отримає таку "нормальну ціну".

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент Росії Володимир Путін назвав умову, за якої ціна на газ для України може бути знижена до 20-25 відсотків.