RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

В Україні "заморозили" ціни на газ: що буде з тарифами для населення

НАК "Нафтогаз України" до 1 травня 2020 року заморозив ціни на газ для населення на рівні 5,5 грн за кубометр (без ПДВ і транспортування).

Про це у вівторок, 10 грудня, повідомили в прес-службі компанії.

Як повідомили в "Нафтогазі", роздрібна ціна для побутових споживачів в кожному регіоні залежить від витрат на транспортування газу по газопроводах, а також націнки газсбитов. При поточних транспортних тарифах кінцева роздрібна ціна з урахуванням ПДВ складе від 7,2 до 7,8 грн за 1 куб. м.

"Від першого січня 2020 року і до кінця опалювального сезону всі домогосподарства і виробники тепла автоматично будуть отримувати газ по гарантованої ціною. Для цього від споживачів не потрібно ніяких дій, підписання додаткових угод або внесення передоплати", - відзначили в компанії.

У компанії уточнили, що споживач може відмовитися від запропонованої гарантованої ціни і вибрати щомісячну ринкову ціну. Для цього на протязі з 10 до 24 грудня необхідно звернутися в регіональні збутові компанії.

"Нафтогаз" попереджає, що щомісячна ринкова ціна на початку 2020 року може як підвищитися, так і знизитися, залежно від результатів переговорів з "Газпромом", погоди, ринкової ситуації та інших факторів.

Як повідомляв "Апостроф", влада збирається скасувати пільговий тариф на електроенергію для частини побутових споживачів.