RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Хаос на українському ринку електроенергії загрожує хвилею підвищення цін на продукти - експерт

Хаос на українському ринку електроенергії загрожує Україні черговою хвилею підвищення цін на комунальні послуги та продукти харчування.

Про це заявив директор аналітичного центру "Політика" Микола Давидюк, коментуючи дані ДП "Оператор Ринку" про ціну електроенергії, передає Gazeta.ua.

"Не дивлячись на те, що ціни на електроенергію виросли стрімко в кінці березня - початку квітня, реакції уряду на цю ситуацію немає. Чи то прем'єр ще входить в справи, і йому не вистачає компетенції для координації відомств, чи то позначається, що раніше нинішній прем'єр був менеджером в компанії ДТЕК, яка найбільше виграє від підвищення цін на електроенергію", - зазначає політолог.

"У будь-якому випадку ситуація вимагає негайного втручання уряду, а якщо воно залишиться пасивним спостерігачем - то президента Володимира Зеленського. В умовах карантину подорожчання товарів для населення внаслідок зростання ціни електроенергії може мати непередбачувані соціальні наслідки. Від цін на електроенергію істотно залежить ціна хліба, молока і більшості інших продуктів харчування, вартість комунальних послуг - в першу чергу водопостачання. Їх подорожчання в умовах карантину може мати непередбачувані соціальні наслідки", - резюмував Микола Давидюк.