RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Росія почала демонтаж труб, якими поставляла газ в Україну: тривожні подробиці

Директор ТОВ "Оператор ГТС України" Сергій Макогон впевнений, що демонтаж труб, по яких Росія поставляла газ в Україну, організований "Газпромом", ні що інше, як пряме знищення будь-якої можливості відновлення транзиту російського газу через Україну в майбутньому.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на інтерв'ю OilPoint.

"Те, що "Газпром" почав демонтувати труби на своїй території, за якими газ поставляється до кордону з Україною - це проблема, але на неї ми вплинути особливо не можемо. Фактично вони хочуть знищити навіть теоретичну можливість транзиту газу через Україну в майбутньому", - зазначив Макогон.

У той же час, він не виключає можливість малого транзиту, тобто використання системи для адресної закупівлі газу Європою.

"Якщо така можливість буде - ми завжди готові забезпечити транзит. Так, потужності стануть менше, але ми зможемо виконувати невеликі обсяги транзиту - 20-30 млрд кубометрів. Він буде здійснюватися за тими ж трубами, по яких буде йти внутрішне транспортування", - зазначив він.

Як повідомляв "Апостроф", Росія продовжить транзит газу через територію Українитільки в тому випадку, якщо це буде вигідно для "Газпрому".

Також раніше президент Володимир Зеленський заявив, що існує велика ймовірність того, що між Україною і Росією буде підписано контракт про транзит газу і з 1 січня 2020 українці будуть користуватися російським газом.