RU  UA

Середа, 29 травня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 травня

Всі новини

У Києві почалися віялові відключення світла: що відомо

У Київському регіоні віялові відключення електроенергії можуть тривати упродовж кількох днів у зв’язку із пошкодженням російськими ракетними обстрілами магістральних електромереж.

Про це заявив голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону.

За його словами, в країні протягом кількох днів доведеться заощадити витрати електрики для можливості повноцінного відновлення електромережі.

"Сьогодні і, можливо, за кілька наступних днів все ж таки знадобиться додаткове обмеження споживання, щоб дати можливість нашим ремонтним бригадам, які працюють 24/7, відновити електромережу і якнайшвидше забезпечити надійне електропостачання", - зазначив він.

Читайте також: Які електроприбори споживають найбільше електроенергії і що варто вимкнути ввечері 10 жовтня

Очільник "Укренерго" зауважив, що це будуть тимчасові контрольовані обмеження споживання - на "кілька годин, не більше".

10 жовтня "Укренерго" ввело графік аварійних відключень споживачів у низці міст: Києві, Чернігові, Черкасах та областях, а також у Житомирі. Так, віялові відключення електроенергії почалися у столиці та Київщині. Зокрема, у Бучі електропостачання було відсутнє близько п'яти годин.

Жителів Києва та області закликали добровільно зменшити споживання електроенергії з 17:00 до 22:00. Порадили не вмикати потужні електроприлади, такі як пральні машини, бойлери, кондиціонери.

"Виконуючи ці прості рекомендації, ви убезпечите електромережі регіону від перевантажень та ризику додаткових аварій. Відновлювальні роботи, які проводяться для того, щоб відновити нормальне живлення Києва та області, будуть виконані у найкоротший термін", - зазначили у НЕК "Укренерго".

Нагадаємо, що через влучання російських ракет по енергетичній інфраструктурі України, українцям необхідно знизити споживання електроенергії у пікові години до мінімуму.