RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

В Україні попередили про можливі відключення електроенергії: хто залишиться без світла

Внаслідок очікуваних сильних морозів в Україні впродовж 7-9 січня енергетики можуть запровадити планові відключення електроенергії. ДТЕК переходить у посилений режим роботи у двох областях країни: Одеській та Київській.

Про це повідомив директор енергетичних програм "Разумков Центру" Володимир Омельченко в етері національного телемарафону.

Читайте також: В Україні намете шар снігу до 35 см: дата та карта погоди

"Безумовно, низький рівень температур - це великий стрес для всієї енергетичної системи України. Треба підкреслити, що українські енергетики в цій ситуації зробили все можливе, щоб підготуватися. Після масштабних минулорічних обстрілів, сфокусованих р**истами на енергетичну систему, деякі з енергетичних блоків знаходяться в аварійному стані", - зазначив Омельченко.

За його прогнозами, під час похолодання може бути дефіцит потужності від 2 гігават, який можуть покрити за рахунок імпорту електричної енергії.

"Ми можемо імпортувати достатні обсяги, але все рівно в деякі пікові години у країні може відчуватися непокритий дефіцит. Тому не виключено, що можуть бути задіяні планові відключення. Але вони якщо і будуть задіяні, то це не значить, що вони будуть тотальними. Це будуть вибіркові планові відключення в окремі години пікових навантажень", - уточнив директор енергетичних програм.

Проте він не думає, що будуть масштабні відключення світла. Ймовірно, вони будуть по дві-три години, якщо цього не вдасться уникнути. Наразі вже створено графіки відключень та опубліковані на сайтах обленерго.

Водночас ДТЕК на своєму каналі у Telegram повідомила про перехід на посилений режим роботи на Одещині та Київщині.

"За прогнозами синоптиків впродовж 7-9 січня очікується погіршення погоди. Через це енергетики переходять в посилений режим роботи та готуються максимально швидко ліквідовувати наслідки аварій, в разі їх виникнення", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Міністерстві енергетики повідомили, що якщо в Україні взимку й будуть блекаути через атаки окупантів на критичну інфраструктуру, то вони носитимуть епізодичний та нетривалий характер.

  • Вас може зацікавити:

Хрещенські морози в Україні: де і коли температура впаде нижче 20 градусів

Росія може скористатись похолоданням: чи загрожує колапс енергосистемі України

Росія вдарила по кількох енергетичних об'єктах в Кропивницькому: що відомо