RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Хрещенські морози в Україні: де і коли температура впаде нижче 20 градусів

На вихідних, у суботу, 6 січня та неділю, 7 січня, в Україні збережеться погода з опадами, ожеледдю, туманами та налипання мокрого снігу. На півдні очікуються до +15 °С, на півночі Сумщини та Чернігівщини у нічний час температура може сягати до -20 °С.

Про це розповів метеоролог Ігор Кібальчич.

Читайте також: В Україні намітить шар снігу до 35 см: дата та карта погоди

У суботу, 6 січня, у західних областях вночі очікуються невеликі опади у вигляді дощу, снігу та мокрого снігу. Вдень помірний дощ, на півночі регіону сніг та мокрий сніг. Місцями ожеледь, налипання мокрого снігу, тумани. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі -3...+2 °С, вдень -1...+4 °С, на Прикарпатті та Буковині +3...+8 °С.

На півночі країни вночі без опадів, вдень сніг, мокрий сніг. Місцями ожеледь, на дорогах ожеледиця. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі -6...-11°С, у Чернігівській та Сумській областях -11...-16 °С. Вдень 0...-5 °С.

В центрі мінлива хмарність, без опадів. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер вночі змінних напрямків, вдень південний, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі становитиме -2...-7 °С, вдень +1...+6 °С.

У південних областях мінлива хмарність, без опадів. Вночі та вранці місцями тумани. Вітер вночі змінних напрямків, 3 – 8 м/с, вдень південний, 7 – 12 м/с. Температура повітря вночі -1...+4 °С, вдень +7...+12 °С.

У східній частині країни вночі невеликі опади (мокрий сніг, дощ, мряка), вдень без істотних опадів. Місцями ожеледь, на дорогах ожеледиця. Вітер вночі північно-західний, 7 – 12 м/с, вдень змінних напрямків, 3 – 8 м/с. Температура повітря вночі -3...-8 °С, вдень -3...+2 °С, місцями -2...-7 °С.

В неділю, 7 січня, у західних областях протягом доби пройдуть помірні, подекуди значні опади у вигляді дощу з переходом у сніг. Місцями ожеледь, хуртовина, на дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний, 9 - 14 м/с. Температура повітря вночі від -16 °С на Поліссі до +7 °С на Закарпатті, вдень від -13 °С на Поліссі до +9 °С на Закарпатті.

На півночі країни вночі пройде невеликий сніг, вдень без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі -10...-15 °С, у Чернігівській та Сумській областях -16...-22 °С; вдень -8...-13 °С, у Чернігівській та Сумській областях -12...-17 °С.

В центрі вночі невеликі опади у вигляді снігу, місцями з дощами. Вдень значний сніг, місцями дощ. Ожеледь, місцями налипання мокрого снігу, вдень місцями хуртовина. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний, 7 – 12 м/с, вдень місцями пориви 15 – 17 м/с. Температура повітря вночі -3...+2 °С, вдень -1...-6 °С.

У південних областях вночі без істотних опадів. Вдень дощ, місцями ожеледь. Тумани, видимість 200 – 500 метрів. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Температура повітря вночі +4...+9 °С, вдень +7...+12 °С, на півночі Одеської області близько 0 °С, у Криму місцями до +15 °С.

На сході країни вночі невеликий дощ із мокрим снігом, вдень сніг, місцями з дощем. Ожеледь, на дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі -3...+2 °С, місцями до -10 °С, вдень -4...-9 °С, місцями до -15 °С.

Нагадаємо, директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда інформував, що в країні зимовий період очікується із позитивними температурними аномаліями.

  • Вас також може зацікавити:

Тепло і багато опадів, але без "сюрпризів" не обійдеться: прогноз синоптика на січень-2024

Україну знову помітить снігом і вдарять 20-градусні морози: карта погоди

Половина України – люті морози, інша половина – снігопади: погода готує українцям черговий сюрприз