RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Макроекономіка

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​Представниця ПАРЄ дала оцінку резонансній рішенням по Росії

Рішення ПАРЄ змінити регламент і запросити російських представників повернутися в асамблею - це крок, що наближає до виходу з тупикової ситуації, заявила член комітету з регламенту ПАРЄ Петра де Суттер.

Про це повідомляє Interfax.

"Це крок вперед - до виходу з глухого кута, в якому перебувала ПАРЄ", - сказала вона журналістам у ніч на вівторок.

На думку де Суттер, доповідь, яка стала основою рішення ПАРЄ, "історія покаже, правильне це рішення чи ні. Деякі люди вважають крок неправильним, але дві третини членів ПАРЄ сьогодні порахували, що ця ініціатива - правильна".

Вона нагадала, що рішенню передували жваві багатогодинні дебати і запевнила, що розуміє почуття тих, хто виступав проти повернення Росії. "Було багато емоцій, і це нормально, так як члени ПАРЄ представляють свої країни, своїх громадян", - зазначила де Суттер, додавши, що "багато членів асамблеї вважали, що Росії не можна довіряти як члену ПАРЄ".

За її словами, прийняте рішення показує те, що в Раді Європи "повинні думати про майбутнє, про те, в яких ситуаціях можуть виявитися інші країни, а не тільки Росія".

Як повідомляв "Апостроф", в ніч на 25 червня Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію про зміну характеру санкційного механізму, в якій запросила Росію для повернення до роботи в ПАРЄ без обмежень права голосу.