RU  UA

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Макроекономіка

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Без конкретики: місія МВФ їде з України

Україна досі не домовилася про нову програму співпраці з Міжнародним валютними фондом . Робота членів місії МВФ в Києві завершується сьогодні, 26 вересня.

Про це повідомляє LIGA.net з посиланням на високопоставлених учасників переговорів з української сторони.

Ключовий підсумок роботи місії - сформований "драфт" (чорнова версія) меморандуму для нової програми. Про конкретні домовленості поки що не йдеться.

Раніше, перед приїздом представників МВФ в Україну, прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявляв, що Кабмін розраховує укласти "staff agreement" - попередня згода Фонду співпрацювати з Україною з зазначенням ключових параметрів майбутньої програми. В цілому українська сторона розчарована результатами роботи місії.

"Могло бути і краще", - сказав співрозмовник видання.

Також повідомляється, що зараз члени місії проводять заключні зустрічі "на різних рівнях", офіційний реліз за підсумками роботи в Україні Фонд опублікує в п'ятницю, 27 вересня, зазначив представник МВФ в Україні Ігор Шпак.

Раніше агентство "Українські Новини" з посиланням на джерела серед учасників переговорів, повідомило, що однією з причин безрезультатною роботи місії МВФ, стало потенційне мирову угоду між українським урядом і екс-власниками ПриватБанку Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим.

На питання про включення теми ПриватБанку в новий меморандум, співрозмовник LIGA.net зазначив, що сторони поки "працюють над цим".

У свою чергу, прес-служба Міністерства фінансів України повідомила, що п ереговоров між Україною та Міжнародним валютним фондом знаходяться в активній стадії.

"За час свого перебування в Києві у вересні 2019 року місія МВФ ознайомилася зі станом справ в Україні, планами уряду на найближчі кілька років і побажаннями щодо подальшої співпраці з фондом. Порядком можливої підтримки з боку МВФ може стати програма дій уряду, яка буде презентована Кабінетом міністрів 29-го вересня 2019 року ", - йдеться в повідомленні.

У Мінфіні відзначили, на сьогодні залишається чинною 14-місячна програма Stand-by. Вона була розроблена як перехідна програма для сприяння макроекономічної стабільності України в період двох виборів: президентських і парламентських.

Як повідомляв "Апостроф", Господарський суд Києва 24 вересня планує почати розгляд по суті позову екс-акціонерів ПриватБанку (Київ) Ігоря Коломойського і Triantal Investments Ltd. про визнання недійсним договору купівлі-продажу цього банку від 21 грудня 2016 року, між Мінфіном і особами, що були на той момент його акціонерами.