RU  UA

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Макроекономіка

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

24 травня

Всі новини

МВФ "пробачить" борги 25 країнам через коронавірус: хто потрапив у список

У Міжнародному валютному фонді (МВФ) вирішили звільнити від сплати зовнішнього боргу 25 найбідніших країн світу на найближчі 6 місяців, Україна до цього списку не увійшла.

Про це повідомила прес-служба кредитора.

Директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва уточнила, що такі заходи пов'язані з допомогою фонду в боротьбі з пандемією коронавірусу.

"Виконавча рада затвердила негайне полегшення тягаря заборгованості для 25 країн-членів МВФ в рамках переглянутого механізму трастового фонду для обмеження і подолання наслідків катастроф МВФ (CCRT) - як частину заходів Фонду для допомоги в подоланні наслідків пандемії COVID-19", - уточнила вона.

Кредитор висловив сподівання, що такі заходи допоможуть країнам направити більше коштів на медицину та інші важливі сфери. Серед тих, чиї виплати будуть відкладені, знаходяться такі країни: Афганістан, Бенін, Буркіна-Фасо, Гаїті, Гамбія, Гвінея, Гвінея-Бісау, Коморські Острови, Ємен, Демократична Республіка Конго, Ліберія, Мадагаскар, Малаві, Малі, Мозамбік, Непал, Нігер, Руанда, Сан-Томе і Прінсіпі, Соломонові Острови, Сьєрра-Леоне, Таджикистан, Того, Центральноафриканська Республіка та Чад.

При цьому трастовий фонд може надати близько 500 млн доларів допомоги завдяки грантам різних країн світу - Великобританії, США, Японії, Нідерландів і Китаю. Крісталіна Георгієва звернулася до країн з проханням поповнювати фонд.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що Міжнародний валютний фонд може надати Україні фінансування в розмірі 7 млрд доларів. Для отримання коштів Україні необхідно відкрити ринок землі і прийняти закон про захист банків.