RU  UA

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Промисловість

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

19 квітня

18 квітня

Всі новини

​Це тільки початок: мережу розбурхала новина про прибуття в Україну партії нафти з США

У суботу, 6 липня, вперше в історії України в Одесу доставили партію нафти з США.

Про це повідомляє адміністрація Одеського морського порту.

Зазначають, що о 07:20 на причал №2Н Одеського порту прибув танкер Wisdom Venture, який йшов під прапором Гонконгу, і доставив з США 75 тисяч тонн нафти. Партія нафти була закуплена ПАТ "Укртантнафта" для переробки на потужностях Кременчуцького НПЗ.

Начальник Одеського порту Ігор Ткачук заявив, що їх підприємство має великий досвід роботи з нафтопродуктами. Він розповів, що свого часу через порт транзитом проходила в великих обсягах нафту для Мозирського НПЗ в Білорусі.

"Новому грузопотоку з США також буде надано якісний сервіс по перевалці. Нафторайон порту являє собою великий універсальний термінал, пропускною спроможністю до 25 мільйонів тонн на рік і оснащений обладнанням для роботи практично з усіма видами нафтоналивних вантажів", - підкреслив Ткачук.

Також в адміністрації Одеського морського порту заявили, що наступний танкер з нафтою може прибути до Одеси вже в серпні 2019 року.

У соцмережах із захопленням відреагували на цю новину.

Як повідомляв "Апостроф", 4 липня біля Гібралтару затримали іранський нафтотанкер Grace 1, на борту якого були українці.