RU  UA

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Промисловість

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Україна різко відповіла Росії на пропозицію щодо транзиту газу

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що Україну не влаштовує контракт по транзиту газу з РФ на рік, вона розраховує на отримання нового довгострокового контракту з "Газпромом".

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Україні важливо отримати новий довгостроковий договір. Тому що Україна і наша ГТС починає працювати за європейськими правилами... Тому, і не тільки тому (але це головна причина) - нам точно потрібна новий контракт, який буде заснований на європейській рамці (законодавстві - ред.). Ми також ставимо за мету отримання довгострокового контракту, тому що продовження на рік (контракту - ред.) за старими правилами нам просто не підходить", - сказав Гончарук.

Він також зазначив, що консультації з "Газпромом" можуть тривати найближчі кілька місяців.

"Вони будуть тривати ще, як мінімум, кілька місяців. Ми, звичайно, розраховуємо, що їх вдасться успішно завершити в цьому році, але як вийде - подивимося. Зараз йдуть консультації", - додав прем'єр.

Як повідомляв "Апостроф", влітку НАК "Нафтогаз України" подав запит про арбітраж в Арбітражний інститут Стокгольмської торгової палати з проханням переглянути транзитний тариф в договорі про транзит газу з "Газпромом" на період 2009-2019 років.