RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Регуляторна політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

Всі новини

Дія City - кращий результат співпраці держави і бізнесу - глава ЕPAM Україна

Концепція спеціального правового режиму Дія City є найкращим результатом спільних зусиль уряду і IT-сектора за останні 7 років.

Про це на онлайн-пресконференції, присвяченій доопрацьованому тексту законопроекта 4303 розповів глава ЕPAM Україна Юрій Антонюк.

За словами Юрія Антонюка, українська IT-індустрія стрімко розвивається. Вона виросла до $5 млрд і стала суттєвою часткою експорту. Країни-сусіди не стоять на місці і жорстко конкурують з українськими компаніями за фахівців і клієнтів.

"Зараз ми повинні скористатися унікальною можливістю дати новий поштовх розвитку всього IT-сектора: сервісних і продуктових компаній, стартапів, нових хайтек напрямків", - зауважив Антонюк.

Глава EPAM Україна вважає, що всі, необхідні для стрімкого зростання, умови сконцентровані в концепції Дія City. Він зазначив, що під час діалогу між авторами законопроекту і представниками IT-спільноти в останні місяці було знято багато взаємних непорозумінь і червоних ліній.

Дія City - це спеціальний правовий режим, мета якого стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні. В рамках концепції передбачається зменшення податків для IT-компаній, спрощення відносин між роботодавцем і найманим працівником (гіг-контракти), окремі норми англійського права та ін.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федорів зазначив, що Дія City допоможе зменшити податкове навантаження на IT-бізнес в 5 разів.

EPAM (Effective Programming for America) - IT-компанія, яка займається розробкою програмного забезпечення і IT-консалтингом. Юрій Антонюк представляє EPAM не тільки в Україні, а також в Центральній і Східній Європі. Дві третини з більш 15000 працівників компанії знаходяться в Україні.