RU  UA

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Налоги

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Київ прийняв резонансне рішення щодо тарифів на компослуги

Депутати Київської міської ради 7 липня затвердили мораторій на введення в дію з 1 липня підвищених тарифів на житлово-комунальні послуги.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", відповідний проект рішення підтримали 75 депутатів із 93 зареєстрованих в залі.

"Заборонити нараховувати по розрахунках з 1 липня 2016 року та стягнення з населення міста Києва пені за несвоєчасне внесення плати за житлово-комунальні послуги", - йдеться в тексті рішення.

Згідно йому, мораторій на підвищення тарифів на електричну енергію, природний газ, теплову енергію та послуги водопостачання встановлюється до 1 жовтня 2016 року.

"Ми проконтролюємо, щоб наші комунальні підприємства, наші ЖЕКи, наші листоноші не розносили платіжки з новими тарифами", - заявив автор проекту рішення, депутат фракції "Єдність" Олександр Омельченко.

"Верховний суд України 30 травня письмово звернувся до Конституційного суду з проханням дати пояснення порушення Конституції України в положенні про НКРЕКУ. Це положення не надає НКРЕКУ права встановлювати тарифи, а тим більше терміну їх введення. У них є тільки право давати оцінку собівартості тарифів та їх супровід", - зазначив Омельченко.

У свою чергу депутат фракції "Батьківщини" Валерій Гуманенко запропонував мерові Києва Віталію Кличку закликати мерів інших міст розглянути аналогічні проекти рішень.

Крім того, Київрада вирішила створити робочу групу по розробці механізмів захисту мешканців столиці від зростання тарифів на житлокомпослуги.

Як повідомляв "Апостроф", вчора в центрі Києва кілька тисяч людей взяли участь у Всеукраїнському марші протесту проти підвищення комунальних тарифів. Пізніше в соціальних мережах з гумором пояснили недовгий час проведення маршу протесту.