RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Налоги

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

Період пільгового розмитнення "евроблях" можуть продовжити: що відомо

У Верховній Раді пропонують продовжити період пільгового розмитнення автомобілів з європейською реєстрацією.

Відповідний законопроект опубліковано на офіційному сайті Верховної Ради України.

Законопроект № 5561 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо встановлення термінів у сфері оподаткування транспортних засобів, ввезених на митну територію України з метою власного користування" внесений до парламенту у вівторок, 25 травня.

Автори законопроекту хочуть продовжити термін спрощеного розмитнення "евроблях", ввезених в Україну особою вперше, до 31 березня 2021 року. У разі повторного ввезення пільговий період пропонується продовжити до 30 квітня 2021 року.

Нагадаємо, згідно з чинним на цей час законом, право пільгового розмитнення поширюється на автомобілі, ввезені в Україну до 31 грудня 2020 року.

Власники "евроблях" старше п'яти років, ввезених в країну до кінця 2020 року, звільняються від ввізного мита, але повинні сплатити ПДВ і акцизний збір за пільговою ставкою. Примітно, що сума останнього залежить від віку автомобіля, обсягу і типу двигуна, але не від його вартості.

Варто відзначити, що пільговий механізм не може бути застосований до авто, що не відповідає екологічним нормам, а також ввезених з Російської Федерації та тимчасово окупованих територій.

Кожен власник зможе скористатися спрощеним розмитненням тільки для одного транспортного засобу. Термін проведення процедури обмежать до 180 днів з моменту вступу в силу закону. Але передбачено виключення для учасників бойових дій - для них пільговий період складе 270 днів.

Читайте також матеріал "Апострофа": "Євробляхи" проти держави: чому влада знову вводить пільговий режим