RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Налоги

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Біженців можуть змусити сплачувати податки за кордоном: що відомо

Із 26 серпня поточного року українські переселенці будуть змушені сплачувати податки за кордоном. Саме тоді спливе 183 дні перебування в Європейському Союзі і вони автоматично стануть податковими резидентами.

Про це інформують у Конфедерації роботодавців України (КРУ).

Це матиме негативні наслідки для державного бюджету України. Адже багато хто з них продовжує працювати на українські компанії віддалено і податки із доходів, отриманих в Україні, будуть спрямовуватися у бюджети країн перебування. Держказна України може недоотримати до 23% надходжень.

Так, обсяг сплачуваних податків із середньої зарплатні 14,5 тисячі гривень на рік становитиме 29 тисяч гривень. Відтак, щорічно сумарно сплачені податки перевищуватимуть 70 мільярдів гривень, з яких до місцевих бюджетів – 40 мільярдів.

Раніше у податковому комітеті Верховної Ради заявляли, що українська сторона працює з Організацією економічного співробітництва та розвитку щодо внесення автоматичних змін стосовно статусу податкових резидентів. У результаті це допоможе уникнути подвійного оподаткування осіб, які виїхали за кордон. Обіцяють за кілька тижнів розробити відповідний механізм та почати діалог із Єврокомісією.

Раніше "Апостроф" писав, що українцям, які виїхали за кордон через війну, можуть почати виплачувати таку ж соціальну допомогу, як і тим біженцям, які залишилися в Україні: в уряді розглядають питання такої доцільності.