RU  UA

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Транспорт та зв'язок

Новини

20 вересня

Всі новини

Викупили все: українці різко відреагували на запровадження нового збору на авто

В Україні в автосалонах стрімко зросли продажі. Експерти пов'язують це з запровадженням 15% військового збору при купівлі (першій реєстрації авто) – нібито українці почали терміново купляти автомобілі, щоб уникнути переплат.

Про це для AUTO-Consulting розповів генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко.

За його словами, масові продажі авто почалися ще 19 липня.

"За минулу п'ятницю і першу половину суботи з автосалонів покупці викупили всі автомобілі. Автосалони пусті", – повідомив Олег Назаренко.

Він зазначив, що українці купляли будь-які нові авто, які є у наявності автосалонів, ймовірно, саме з метою уникнути переплат.

Експерт прогнозує, що після того, як збір почне діяти, продажі зупиняться, і замість прогнозованого урядом наповнення бюджету, цей ринок переживатиме кризу. Це також може негативно вплинути і на Пенсійний фонд, куди від продажу автівок покупці перераховують 5%.

Раніше заступник голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики ВРУ Ярослав Железняк повідомляв, що у зв'язку з запровадженням 15% військового збору на купівлю авто в Україні вартість нових автомобілів може підскочити.