RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Їх вибивають із правового поля: перевізники пригрозили акцією протесту під Кабміном

У Києві 60% автобусів міжобласного сполучення не виїжджають на лінію в знак протесту проти нових правил пасажирських перевезень.

Про це розповів глава Всеукраїнського об'єднання пасажирських перевезень Ігор Житинський "Апострофу".

Через те, що за новими правилами водіїв автобусів міжобласного сполучення штрафують на 17 тисяч гривень у разі перевезення в салоні пасажирів без COVID-сертифіката, результату ПЛР-тесту або актуального тесту на антиген, багато перевізників не наважуються виходити на роботу.

"На сьогоднішній день у нас пасажиропотік становить близько 20% від того, що було ще тиждень тому. Зараз 60% автобусів міжобласного сполучення взагалі не виїжджають на лінію", - повідомив глава Всеукраїнського об'єднання пасажирських перевезень.

За його словами, через бойкот, нелегальні перевізники в три рази підняли ціни за свої послуги.

"Доходить навіть до такого, що на постах Нацполіція зупиняє перевізників, висаджує людей і садить їх в бла-бла кари (приватний сервіс перевезень, - "Апостроф"). Займаються бандитизмом і заробляють гроші. Нас з правового поля вибивають, і дають дорогу нелегальному бізнесу", - зазначає Житинський.

Це великий ризик для безпеки дорожнього руху і самих пасажирів. Водночас немає ефективної системи контролю нелегалів.

Як розповів "Апострофу" транспортний експерт В'ячеслав Коновалов, для боротьби з нелегалами створювалася "Укртрансбезпека", проте потім вони почали здійснювати ваговий контроль, видавати дозволи на міжнародні перевезення. Порядок "Укртрансбезпека" так і не навела.

Як заявив Житинський, перевізники будуть переходити до більш рішучих заходів.

"Наступного тижня ми зробимо попереджувальну акцію під Кабміном, і будемо готуватися до масштабної всеукраїнської акції", - сказав він.

Раніше ми розповідали що реально відбувається в Києві з проїздом за новими правилами.