RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Рай для "зайців": що реально відбувається у Києві з проїздом за новими правилами

З 21 жовтня почали діяти нові правила межобласних пасажирських перевезень, проти яких протестують перевізники. Вони обурені тим, що штрафи за проїзд у салоні "зайця" без COVID-сертифіката, результату ПЛР-тесту або актуального тесту на антиген доводиться виплачувати самим перевізникам.

Про це повідомляє "Апостроф".

В теорії уряд розраховував на справедливі умови, які убезпечать перевезення пасажирів. Тим паче з'явилися на автостанціях пункти експерсс-тестування на коронавірус і тест на антиген за 500-550 грн. Однак на практиці все не так просто.

По-перше, пункти тестування відсутні на багатьох станціях. Так, на київській автостанції "Південна" подібного пункту немає, а пасажирів від неї відправляється багато, і всім треба їхати.

По-друге, в ході рейду автостанціями Києва з'ясувалося, що у багатьох людей із собою паперова довідка про вакцинацію від сімейних лікарів. У них немає QR-кодів, за якими визначається справжність документа. Тому є ймовірність, що пасажири будуть просто роздруковувати бланки з інтернету, вносячи туди свої дані. У разі, якщо виявлять підроблений сертифікат, то відповідати все одно буде перевізник, а "заєць" заощадить 500 гривень на тесті.

Також читайте наш матеріал: Їдемо без сертифіката і тесту: як працюють нові правила пасажирських перевезень по Україні