RU  UA

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

22 травня

Всі новини

Частину киян переплачує за тепло: кому прийшли космічні платіжки

У Києві деяким побутовим споживачам теплова енергія обходиться значно дорожче. У "Київтеплоенерго" пояснили, як не переплачувати за опалення.

Про це комунальне підприємство розповіло редакції UBR.ua.

За словами комунального підприємства, 90% житлового фонду столиці мають загальнобудинкові теплові лічильники – на мешканців у такому будинку розподіляється вартість фактично спожитого будинком обсягу теплової енергії, виходячи з площі квартири. Таким чином, вартість опалення у них вища, ніж у середньому по Києву.

Проте власники квартир, де є індивідуальний лічильник, платять за показанням приладу, а також за опалення місць загального користування та функціонування внутрішньобудинкової системи опалення.

"Щоб забезпечити якісний та справедливий розподіл спожитого тепла між жителями таких будинків, ми вкотре звернулися до Мінрегіону з пропозиціями внести зміни. Запропонували встановити верхню межу нарахувань для будинків, де понад 70% квартир обладнано індивідуальними приладами обліку ", - зазначив директор СП. Енергозбут" КП "Київтеплоенерго" Костянтин Лопатін.

У "Київтеплоенерго" порадили придбати прилад обліку, щоби не доводилося переплачувати.

Раніше "Апостроф" писав, що СБУ попередила Кабмін про критично низькі запаси вугілля.