RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Оренда житла в Києві поповзла вгору: скільки коштує пристойне житло

У Києві на середину літа ціни на оренду житла у спальних районах знову пішли вгору - після весняного спаду. Розцінки піднялися до двох третин відносно довоєнної планки.

Про це повідомляє ZN.ua.

Так, навесні власники були змушені здавати в оренду житло за пів ціни через масовий виїзд громадян у безпечні райони на тлі війни. Після того як окупантів було відкинуто з Київської області - із квітня кияни та орендарі почали повертатися в столицю. На що негайно відреагував ринок.

Зокрема, вартість стильної затишної двокімнатної "чешки" площею 53 квадратних метрів, яка раніше коштувала орендарям 12–13 тисяч гривень, зараз максимум становить 8–10 тисяч гривень.

На столичному ринку багато однокімнатних квартир (не "готельок") здають за 4500–5500 гривень, стільки раніше коштували посередні кімнати.

Ціни на кімнати стартують із 2,7 тисячі гривень.

Чисті та доглянуті "двокімнатки" у стані "від бабусі" на Русанівці можна орендувати за 6,5 тисячі гривень. Для продажу, за оцінкою фахівців ринку, таке житло коштуватиме не більше 50 тисяч доларів.

"Виходить близько 170 дол./місяць за "двушки" на Русанівці, — такого не було навіть у 2003-му, коли схожі квартири продавали за 20 тис. дол., а їх оренда коштувала рівно на сотню дорожче — 270 дол. Окупність такої двокімнатної квартири на той час становила в середньому 6–7 років. Тепер термін окупності житлових об'єктів збільшився до 25–35 років", - пише видання.

Раніше "Апостроф" повідомляв, куди звертатися та які документи подавати з метою призначення субсидій у Києві.