RU  UA

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Масштаби руйнувань вражають: ексклюзивні фото наслідків ракетного удару по центру Києва

У центрі Києва продовжується ліквідація "прильоту" по одному з перехресть міста. Там комунальники вже засипали воронку та готуються до асфальтування проїжджої частини, відновлюють дроти, світлофори та тролейбусну контактну мережу.

Про це повідомляє фотокореспондент "Апострофа" Роман Пєтушков.

В парку Шевченка поки що воронку не чіпали, тільки дістали залишки ракети, на вулиці Терещенківській триває прибирання та закриття вибитих вікон плівкою чи мдф панелями.

Біля 101 Тауер, який вчора прийняв удар російською ракетою продовжують, прибирання.

Читайте також: Обстріляно понад 15 областей: оновлена карта ракетних ударів РФ по Україні

Тут по сусідству дуже постраждав житловий будинок, майже всі квартири знищено.

"Мене запрошує чоловік, в якого тут жили батьки, вони постраждали під час вибуху, одразу каже: "Проходь подивись, зніми все це, нічого цілого не залишилось, нехай весь світ побачить це, нехай всі це бачать що зробила росія". Квартира і дійсно дуже пошкоджена, все завалено уламками та склом, до балконів та зовнішніх стін просить не підходити, не безпечно. Чоловік додає "ніхто ще навіть не приїжджав, щоб перевірити, чи придатна будівля до подальшого тут життя, бережіть себе і покажіть це всім", - зазначив він.

Під час прильоту також постраждав будинок в якому живуть батьки кореспондента "Апострофа", їм пощастило більше, будинок був далі від епіцентру і там тільки побило вікна у під'їзді і все, що стояло на підвіконнях, ніхто, на щастя, не постраждав.

Двір будинку та навколишні споруди всі зазнали величезних пошкоджень. Всі машини що на момент прильоту були тут припарковані не підлягають ремонту, а це більше 10 автівок. В середині дня сюди нарешті прибули слідчі, пресу просять покинути територію двору, тут буде довготривала фіксація втрат, нанесених ракетою.

Нагадаємо, що у мережі з'явилося відео перших моментів ударів російських ракет "Калібр" по київських теплоелектроцентралях 10 жовтня.