RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

У Києві ухвалили "бюджет виживання": Кличко розповів, на що підуть гроші

У Києві міська рада підтримала бюджет столиці на наступний рік. Мер міста Віталій Кличко назвав головний фінансовий документ міста "бюджетом виживання".

Про це повідомив пресцентр Київської міської державної адміністрації.

Читайте також: Де у Києві набрати води та купити ліків у разі блекауту: у КМДА відповіли

Згідно з документом, доходи очікуються на рівні 66,3 млрд, що на 2,4 млрд менше, ніж цьогоріч. Обсяг витрат - 65,6 млрд, що на 6,5 млрд менше.

Близько половини доходів забезпечить податок на доходи фізосіб - 30,6 млрд грн. Від податку на прибуток підприємств очікують отримати 4,2 млрд грн.

Обсяг місцевих податків - 18 млрд грн; внутрішніх податків на товари та послуги - 2,6 млрд грн; неподаткових надходжень - 2,3 млрд грн.

Бюджет-2023 передбачає, що найбільша категорія видатків припаде на освіту - 23 млрд грн (частка - 35%). На транспорт та дорожнє господарство спрямують 12,4 млрд грн (19% від загальної кількості). На соцзахист піде 6,5 млрд грн (10%), на сферу охорону здоров'я - 6,1 млрд грн (9%), на сферу житлово-комунального господарства - 5 млрд грн (8%), на галузь культури та мистецтва - 1,4 млрд грн (2%), на фізичну культуру і спорт - 1,2 млрд грн (частка - 2%).

Мер столиці Віталій Кличко наголосив, що цей документ є "бюджетом виживання", покликаний допомогти забезпечити нагальні статті видатків.

"Столиця, як і вся Україна, живе і працює в умовах військового стану. Економіка міста зазнала потрясінь. Важко виробництвам, бізнесу складно заробляти та виживати людям. А це все - податки міста, кошти на забезпечення його життєдіяльності, розвиток столиці", - зауважив Кличко.

Раніше в мерії Києва повідомляли, що в місті скоро повернуться до графіків планових відключень електроенергії завдяки стабілізації ситуації з енергосистемою.