RU  UA

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Понад 100 загиблих: як Київ пережив страшний рік війни

Для Києва 2022 рік став найтяжчим за весь час Незалежності через розпочату Росією війну. Місту довелося пережити нечувану кількість ракетних атак, сотні годин повітряних тривог, а також рахувати обірвані долі та життя киян.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської військової адміністрації.

Читайте також: Чи може Росія вдарити по Україні у новорічну ніч: експерт озвучив прогноз

Там зазначили, що з 24 лютого і до 30 грудня російські окупанти здійснили 52 повітряні атаки, пошкодили більш ніж 600 будівель, завдали значних руйнувань критичній інфраструктурі Києва.

Загалом у місті пролунало 638 сирен повітряної тривоги, тривалість яких сягнула понад 693 годин, сумарно жителі провели в укриттях та бомбосховищах 29 днів.

Найстрашніша статистика стосується обірваних життів мешканців міста. З початку війни загинуло 120 киян, зокрема, від ворожих ракет померли п'ятеро дітей.

Також за цей час отримали поранення 495 жителів столиці, з них 30 - діти.

"2022 рік став найстрашнішим роком в новій історії Києва - столиці вільної і незалежної України! Від 24 лютого, з початком повномасштабного вторгнення, агресор доклав усіх зусиль аби захопити місто. Але Київ вистояв, а ЗСУ відігнали рашистів від столиці. Тоді ворог вдався до "повітряного геноциду", який триває і досі... Столиця України - це її люди. Люди, які загартувалися і стали ще мужнішими. Їх ніщо не зламає. Український Київ стоїть і буде стояти", - цитує пресслужба начальника КМВА Сергія Попка.

Нагадаємо, 29 грудня російські окупанти здійснили чергову масовану ракетну атаку по Україні - зокрема, у Києві, влучили в приватний будинок, промислове підприємство та дитячий майданчик, є постраждалі.