RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Звіринецька, Варшавська та інші: у Києві перейменують низку станцій метро та вулиць

Депутати Київради восени минулого року перейменували понад сорок вулиць, провулків і площ, назви яких пов'язані з РФ і радянським минулим, а користувачі додатку "Київ Цифровий" підтримали чотири з п'яти пропозицій щодо перейменування у столиці, які були винесені на голосування.

Про це пише "Апостроф" із посиланням на результати голосування киян у сервісі "Київ Цифровий".

Як виявилось, 76% користувачів підтримали перейменування станції метро "Дружби народів" на честь історичної місцевості "Звіринецька".

Читайте також: Забудьте про російську: КМДА прийняла історичне рішення щодо навчальних закладів Києва

Водночас дерусифікувати площу Льва Толстого у Шевченківському районі згодні 83% тих, хто проголосував, також віддавши свої голоси за перейменування однойменної вулиці на честь гетьмана Павла Скоропадського.

Однак у Києві вже є вулиця Скоропадського, яка пролягає від Великої Васильківської до Басейної. І щоб уникнути "дубля", вулицю Скоропадського в Печерському районі запропонували перейменувати на честь екс-мера Києва Олександра Омельченка. Проте цю пропозицію кияни відкинули. Тобто гіпотетично у Києві можуть бути дві вулиці Павла Скоропадського.

Також 88% учасників голосування не проти того, щоб бульвар Перова у Дніпровському районі міста став проспектом Воскресенського. А проспекту Визволителів присвоять ім'я українського художника-графіка, автора перших українських грошових знаків Георгія Нарбута.

Крім того, переважна більшість киян, тобто 90%, підтримали пропозицію дати станції метро "Проспект Правди", що будується на Сирецько-Печерській лінії, нову назву "Варшавська", оскільки підземка розташовуватиметься поряд з ЖК Варшавський.

Нагадаємо, раніше у Києві перейменували вулицю Валі Котика на честь міста-побратима столиці України – Віденська.