RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

На поминальні дні у столиці буде більше автобусів: список маршрутів

У Київській мерії розповіли про збільшення кількості автобусів, які проходять поблизу міських кладовищ, під час поминальних днів.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби КМДА.

Читайте також: Що не можна робити на цвинтарі у поминальні дні: список заборон

У мерії зазначили, що організують додатковий випуск рухомого складу на маршрути:

  • до Північного кладовища 23 квітня – запустять додатковий автобус № 258 "Станція метрополітену "Лісова" – Північне кладовище" (залучать 60 автобусів);
  • до Південного кладовища 23 квітня – додатковий автобус № 740 "Одеська площа – Південне кладовище", (залучать 20 автобусів);
  • до Лісового кладовища - додаткові автобуси: № 121 – "Станція метро "Почайна" – Лісове кладовище", № 122 – "Станція метро "Оболонь" – Лісове кладовище", № 124 – "Станція метро "Чернігівська" – Лісове кладовище", № 125 – "Універсам "Позняки" – Лісове кладовище", (залучать 26 автобусів).

"Закликаємо мешканців за можливості утриматися від відвідування місць поховань в умовах воєнного стану. Візит краще перенести на безпечніший час, аби не створювати скупчення людей на територіях кладовищ і не наражати на небезпеку себе та близьких", - повідомили в КМДА.

Під час відвідування місць поховань варто дотримуватися заходів безпеки, що є необхідними в умовах воєнного стану, додали у пресслужбі.

Нагадаємо, в Україні в деяких регіонах з 22 квітня віряни відзначатимуть Гробки (Проводи). Проте головним днем, коли приходять на цвинтар, вважається 25 квітня.

  • Вас може зацікавити:

В які дати відзначають Поминальні дні після Великодня і що прийнято робити

Чи буде в Україні реформа церковного календаря: озвучено відповідь

"У них немає нічого святого": окупанти обстріляли храм у Нікополі