RU  UA

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Загибель людей через недопуск до укриття: топ – чиновник КМДА отримав підозру

У вівторок, 20 червня, слідче управління Головного управління Національної поліції в Києві вручило підозру директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роману Ткачуку. Чиновнику вручили підозру через закрите укриття.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури.

Читайте також: Відповідає за укриття? У Києві помітили любителя "роського міра" та організатора "референдумів" на Донбасі

"При процесуальному керівництві Деснянської окружної прокуратури міста Києва в рамках провадження з загибелі та травмування людей через недопуск до укриття під час повітряної тривоги повідомлено про підозру директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА (ч. 2 ст. 367 КК України)", - повідомили у прокуратурі.

Також на сайті КМДА підтвердили, що в рамках кримінального провадження київського чиновника підозрюють у нібито неналежному виконанні службових обов'язків.

Підозра пов'язана з питанням фонду захисних споруд у столиці України та особливо бомбосховища у Деснянському районі Києва, яке було закрито під час ракетної атаки РФ, через що у місті загинули люди.

Правоохоронці вручили Ткачуку підозру на робочому місці. Нині йому визначають запобіжний захід.

Відзначено, що Департамент муніципальної безпеки і сам Ткачук надали доступ до документації, що запитується для слідства, і надали співпрацю в розслідуванні.

Нагадаємо, що київський ліцей виправдався через купівлю сковорідки за 700 тисяч гривень для укриття.

Вас може зацікавити:

Це якийсь жах: у мережі показали фото біля укриттів у Києві

Притулки по барабану: як чиновники у Києві "пиляють" бюджетні кошти

Майже половина непридатна або закрита: у Києві провели аудит бомбосховищ