RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Планують знести сотні дерев: в Києві скандал через вирубку в парку КПІ, фото

У парку Київського політехнічного інституту масово вирубують майже столітні дерева – у господарському відділі навчального закладу це пояснюють реконструкцією.

Фото галявини з пеньками опублікував киянин Кирило Виноградов на Facebook-сторінці.

За словами представника господарського відділу Київського політехнічного інституту Олександра Ткаченко протягом двох років на території парку мають спиляти 245 сухостійних та хворих дерев. Він наголосив, що наразі на території майже 15 гектарів парку росте близько дев’яти тисяч дерев. З них, 245 дерев сухостійні.

"Їх потрібно зносити, це треба робити, адже чимало людей щодня гуляють по парку, це небезпечно, хоч вони й не в аварійному стані",розповів чоловік у коментарі "УП.Життя".

Читайте також: В Києві може різко подорожчати проїзд в транспорті: в КМДА назвали ціну

Він наголосив, що у парку вже почали висаджувати нові дерева.

"Нині ми понижаємо пні, далі їх будуть викорчовувати та засипати чорноземом. Також на території вже почали висаджувати нові дерева – липи, клени й акації", – додав Ткаченко.

Варто зазначити, що за словами начальника Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату Київської міської держадміністрації Олександра Возного, ділянка землі перебуває у постійному користуванні КПІ й не обслуговується містом.

"За нашою інформацією, підставою для видалення частини дерев у парку КПІ міг стати їх аварійний стан. У 2021 році до, на той момент, Управління екології надійшов запит на проведення відповідного обстеження. Комісія, до складу якої входили представники балансоутримувача, Київзеленбуду, Управління екології та екоінспекції, зафіксувала 245 сухостійних дерев", – написав Возний.

Раніше ми публікували календар погоди на кожен день у Києві.

  • Вас може зацікавити:

В Києві підлітки здійснили парне самогубство: фото і деталі трагедії

Як у Києві будували знаменитий "Бермудський трикутник": архівні фото

Історичний момент: на монументі "Батьківщина – Мати" встановили герб України, фото і відео