RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Вперше за 80 років: спека у Києві побила відразу три температурних рекорди

У Києві 27 серпня метеорологи констатували аномальну спеку і зафіксували одразу три температурні рекорди. Ніч виявилася найтеплішою, вдень стовпчики термометрів досягли рекордних значень, а середньодобова температура склала +26,9 °С і також виявилася рекордною за весь час спостережень.

Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

Читайте також: Як уберегтися під час пожежної небезпеки: у ДСНС дали корисні поради українцям

Повідомляється, що ніч на неділю, 27 серпня, у столиці виявилася найтеплішою, оскільки температура повітря не опустилася нижче +21,3°С. Попереднє рекордне значення 2022 перевищено на 0,8°С.

Більше того, максимальна температура повітря після полудня досягла +33,3 ° С, ніж повторила попередній рекордний показник 1943 року.

Також середньодобова температура повітря виявилася найвищою за весь час спостережень і становила +26,9°С, що перевищило попередній рекордний показник минулого року одразу на 2,3°С, а кліматичну норму - на 8,0°С.

Нагадаємо, що на початку вересня в Києві очікується комфортна погода без опадів. Температура повітря прогріється від +6°С до +23°С. Хмарність мінятиметься ясною погодою. Опади не будуть рясні та часті. Збережеться суха погода. У третій декаді вересня очікується похолодання. Температура вночі опуститься до +5°С. Вдень повітря прогріватиметься від +13°С до +21°С. Протягом місяця очікується високий атмосферний тиск, а опади будуть нечастими, внаслідок чого зберігатиметься підвищена.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на Запоріжжі зафіксували температурний рекорд, де стовпчики термометрів піднялися до 50 градусів на сонці.

Вас також може зацікавити:

Чекаємо на спеку під 40 градусів і вище: прогноз погоди в Україні на серпень

Погода у серпні готує українцям нові сюрпризи: прогноз на місяць у 12 великих містах

На Україну насувається "пекельна" спека: синоптик дав прогноз до кінця серпня