RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

В Михайлівському соборі попрощалися з науковцем Ігорем Козловським: фото

У суботу, 9 вересня, у Києві попрощалися з 69-річним українським науковцем та релігієзнавцем Ігорем Козловським, який помер 6 вересня внаслідок серцевого нападу. На його відспівування пришли видатні громадські діячі та політики, у тому числі 5-й президент України Петро Порошенко з дружиною Мариною.

Про це повідомило видання "Суспільне".

Читайте також: У Києві попрощалися з загиблим льотчиком Андрієм "Джусом" Пільщиковим: фото і відео

Відспівування та панахида пройшли у Свято-Михайлівському Золотоверхому монастирі. Попрощатися з релігієзнавцем прийшли громадські діячі, журналісти та політики. Його поховають на Байковому кладовищі.

Козловський є уродженцем Донецької області, який після 2014 року не покинув будинок. У 2016 році бойовики "ДНР" взяли його у полон за проукраїнську позицію, в якому він пробув 700 днів. Науковця обміняли 27 грудня 2017 року. Він був старшим науковим співробітником у відділенні релігієзнавства Інституту філософії НАН України.

Фото: life.pravda.com.ua

“Відважна людина і при тому абсолютно така не епатажна. Більше 200 наукових робіт - це книги, статті, дослідження, в тому числі, по ісламу. Ми дуже його поважаємо і будемо пам’ятати, наскільки ми самі будемо живі”, - розповів у коментарі "Суспільному" глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Він наголосив, що Козловський робив все для того, аби "Україна перемогла у війні, прорвалася у 21 століття, а українське суспільство відбулося як потужна нація”.

Фото: life.pravda.com.ua

Учень релігієзнавця Єгор Фірсов зазначив, що він був не тільки вчитель, а й наставником по життю. Козловський також допоміг повернутися до життя в Україні політв'язню Стасу Асєєву.

“У перші дні війни, коли всій країні було важко, і нам також було важко, і треба було брати в руки зброю, одягати камуфляжну форму і битись, ми прийшли до Ігоря Анатолійовича. Прийшли просто - просто доторкнутися до глиби, просто послухати, просто відчути - і саме та розмова насправді для нас була визначальною. Тому що Ігор Анатолійович, знову ж таки, дуже правильно підібрав ті слова, які на той час - дуже нелегкі, нас надихнули”, - згадав Фірсов.

Фото: life.pravda.com.ua

Фото: life.pravda.com.ua

Фото: suspilne.media

Фото: life.pravda.com.ua

Фото: suspilne.media

Раніше ми писали, що на фронті загинув актор Олексій Хільський.

  • Вас може зацікавити:

В боях за Україну загинув побратим Яроша: "Сокіл" став до лав війська разом з сином ще в 2014 році, фото

Раптово помер волонтер і колишній музикант "Оркестру Че"

Авіакатастрофа під Житомиром: названо імена всіх загиблих пілотів, фото