RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Раптово помер волонтер і колишній музикант "Оркестру Че"

Вчора, 1 вересня, у Харкові у віці 44 років помер актор, волонтер та колишній учасник гурту "Оркестр Че" Михайло Кабанов.

Про це повідомляє Суспільне.

Читайте: Під час ракетного удару по Умані загинув відомий рок-музикант з Миколаєва Володимир Макаровський

Більше інформації про обставини смерті та прощання з Михайлом Кабановим близькі та друзі оприлюднять згодом.

Михайло Кабанов народився 1979 року в Криму. Закінчив Харківський національний університет мистецтв імені Івана Котляревського, за спеціальністю "актор драматичного театру та кіно". Арт-рок-гурт "Оркестр Че" він створив разом з Олегом Кадановим та Сергієм Савенком у 2002-му році. Пізніше став співзасновником й арт-директором харківського рок-пабу "Стіна".

Під час Революції Гідності Кабанов підтримував Євромайдан, від самого початку російської агресії у 2014 році організував у пабі збір допомоги для українських добровольчих підрозділів. У листопаді в закладі стався теракт, внаслідок чого поранення отримали 11 людей, зокрема й сам Михайло Кабанов. За даними слідства, завербована російськими спецслужбами харків'янка Марина Ковтун принесла й активувала міну біля барної стійки.

Волонтерити разом із друзями та колегами Кабанов продовжував і під час повномасштабного вторгнення Росії. А 5 червня цього року рок-паб "Стіна" вже вдруге був пошкоджений вибухом: російська ракета С-300 влучила у дорогу в 20 метрах від закладу.

У Михайла залишилася дружина та маленький син.

Нагадаємо, що у квітні на війні загинув відомий український музикант Андрій Касенюк, який грав у складі гурту SilverTown. Він був командиром відділення артрозвідки на напрямку Лисичанськ-Кремінна.

  • Вас може зацікавити:

Захищав країну на Донеччині: музикант Костянтин Старовицький загинув на фронті

Унікальна робота: український музикант Саша Чемеров зняв кліп на тепловізор

Переможемо тільки разом: Коля Сєрга у новому потужному кліпі показав силу українців