Лайм

Під час виконання бойового завдання: на фронті загинув актор Олексій Хільський

Захиснику було 35 років

Захищаючи Україну на фронті, своє життя віддав український актор Олексій Хільський. Він загинув під час виконання бойового завдання, не доживши до свого 36-річчя кілька місяців.

Читайте також: Побратими загиблого на фронті актора Євгена Світличного розповіли про його останній бій.

Трагічну звістку повідомила дружина воїна, акторка Надія Хільська. "Я пишу, але сама не можу до кінця в це повірити. Льоша загинув. Загинув під час виконання бойового завдання. Він був найкращим з усіх кого я знаю. Найдобрішим! Найгарнішим! Найталановитішим! Все, за що він брався він робив з пристрастю. А яка в нього була жага до життя! Він так любив життя! Я кохаю тебе, мій воїн", - з болем написала вдова.

Фото: instagram.com/hilska_nadiya

Хільський став на захист країни у перші дні російського вторгнення. Спочатку актор записався в тероборону, але незабаром зрозумів, що може принести більше користі. Вже через 10 днів після початку війни Олексій вивіз сім'ю з Києва на захід України, а сам пішов у військкомат.

"Прийшов. Мені кажуть: "Готовий сьогодні їхати?" Кажу: "Дайте хоч пару днів, щоб дружину підготувати". Мені дали кілька днів. Я не міг інакше вчинити, я не міг не піти", - розповідав Хільский Лілії Ребрик в проекті "Дочекаюсь".

Фото: instagram.com/hilskiy

Так актор опинився на фронті. Він був молодшим сержантом ЗСУ, головним сержантом взводу. Олексій розповідав, що найстрашніше на війні – тиша. Коли ніхто не стріляє.

"Ти сидиш у окопі, і ця тиша на тебе так тисне, що ти навіть не можеш заснути. А коли стріляють – все нормально, працюємо, і нормально засинаєш", – описував він.

Хілський брав участь у наступі на Херсоні, а потім захищав рідну землю у Бахмуті та Соледарі. На фронті Олексій двічі отримував поранення, але щоразу повертався на фронт.

Читайте також: Був творцем і воїном: стало відомо про загибель актора Філіпа Віннера на фронті.

Фото: instagram.com/hilskiy

До 24 лютого 2022 року Олексій активно знімався у фільмах та серіалах, грав у театрі. На рахунку актора близько 25 ролей у кіно ("Нюхач", "Кріпосна", "Квачка" та інші), а також десятки робіт у театрі.

Фото: instagram.com/hilskiy

У Хільського залишилася дружина та 13-річна донька. З Надією актор був разом 16 років, 13 з яких – у шлюбі. Напередодні загибелі воїна акторка з'явилася у сльозах і повідомила, що Олексій вже більше доби не виходить на зв'язок.

"Ось інший бік медалі сильної, як усім здається, жінки. Вже більше доби Льоша не на зв'язку. Іноді немає сил просто дихати... Дай Боже дочекатися повідомлення", - написала Хільська.

Фото: instagram.com/hilska_nadiya

Актор Антон Прасоленко помер у шпиталі від поранень, отриманих на фронті.

Ще новини на тему:

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil