RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Кияни будуть платити за проїзд по-новому: чи вплинуть зміни на вартість проїзду

У Києві з 4 жовтня оплата за проїзд із банківських карток у всьому громадському транспорті стягуватиметься не за кожну поїздку окремо, а за кожні 2 поїздки разом.

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Читайте також: У Києві буде менше маршруток: що вирішила столична влада

"Зміни стосуються тільки оплати проїзду грошовими коштами з пластикової банківської картки, Apple Pay або Google Pay, або оплати цифровою транспортною карткою, якщо на ній не було придбаних поїздок, і гроші за проїзд списалися саме з банківської картки", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що оплата списується після кожної другої поїздки в межах дня.

"Алгоритм списання коштів наступний: після першої валідації списання коштів відразу не буде, але після другої поїздки проводитиметься списання за дві валідації одночасно. Якщо пасажир не здійснить другу поїздку до вечора, списання за першу відбудеться після 21:00", - зазначено у повідомленні.

Також наголошується, що ця система пройшла успішне тестування на маршрутах швидкісного трамвая і наразі масштабується на весь громадський транспорт.

"Оплата QR-квитками та поїздками на транспортних картах залишається без змін. Скануйте транспортну картку або QR-квиток на валідаторі - через кілька хвилин запис про використання з'явиться у додатку", - розповіли у пресслужбі.

Також важливо пам'ятати, що підтвердження оплати у банківському додатку чи додатку Київ Цифрової не є підтвердженням валідації квитка - як для пасажира, так і для контролера. Підтвердженням є лише інформація на самому валідаторі (у разі повторного застосування) та на пристрої контролю.

"Банківською карткою можна заплатити лише за одного пасажира. Якщо подорожуєте з близькими - скористайтеся пластиковою транспортною карткою або QR-квитками", - додали у пресслужбі.

В КМДА наголосили, що вартість поїздки не зміниться. Йдеться про те, що списання з картки відбудеться лише після другої валідації - одним платежем за дві здійснені поїздки. Або ввечері, після 21:00, якщо поїздка за день була одна.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що, за словами директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслана Кандибора, ціни на проїзд у комунальному громадському транспорті Києва підвищуватись не будуть, доки триває воєнний стан в Україні.

Вас також може зацікавити: