RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

В Києві надовго обмежили рух синьою гілкою метро: куди не ходитимуть потяги

Відзавтра рух поїздів метро на відрізку між станціями "Либідська" та "Деміївська" повністю зупиниться приблизно на пів року.

Про це інформують у КМДА.

Оновлення. В мережі кияни пишуть, що рух вже закрито.

У зв'язку з необхідністю термінового проведення ремонту на перегінному тунелі між станціями "Деміївська" та "Либідська" з суботи рух поїздів Оболонсько-Теремківською лінією метро відбуватиметься між станціями "Героїв Дніпра" та "Либідська".

Читайте: У Києві відкрили Подільсько-Воскресенський міст, який будували 30 років: фото і відео

Натомість постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА вирішила повністю зупинити рух поїздів на зазначеному відрізку аж до завершення ремонтних робіт.

Для забезпечення перевезень пасажирів буде передбачено дублюючі маршрути наземним транспортом від станції метро "Теремки" до станції метро "Либідська".

У метро наголосили, що зупинка руху поїздів на цій ділянці є вимушеним кроком для уникнення можливої непередбачуваної ситуації під час інтенсивного руху поїздів. Через нерівномірні процеси розущільнення, віброповзучості навколо ґрунтового масиву і навантаження на тунельну оправу з'явився ризик втрати стійкості тунельних споруд, які зводилися в поймі річки Либідь у 2008-2010 роках.

За попередніми розрахунками, відновлювальні роботи триватимуть близько 6 місяців і проводитимуться на поверхні землі. За цей час фахівці планують провести необхідні обстеження з визначенням причин виникнення надзвичайної ситуації і виконати невідкладні заходи із стабілізації конструкцій.

У той же час станції підземки "Деміївська", "Голосіївська", "Васильківська", "Виставковий центр", "Іподром", "Теремки" продовжать цілодобову роботу в режимі укриття.

Нагадаємо, раніше ми писали, як кияни відреагували на відкриття Подільсько-Воскресенського мосту.

  • Вас зацікавить:

В Києві з'явиться тунель, якого чекало все місто: відео

У Києві декомунізували одну зі станцій метро, але є нюанс: свіжі фото

Більшість тунелів зводили на поверхні землі: як будували метро Оболонь у Києві, архівні фото