RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Все потопало в зелені: як виглядала Поштова площа в Києві у 1900-тих роках

Історія Києва початку XX століття залишається в архівних фото та переказах, котрі часто з’являються в мережі. Цього разу користувачі показали фотографію Поштової площі 1900-х років.

Фото з’явилось в Facebook-групі “Клуб Корінного Киянина".

Читайте також: Як виглядали "предки" маршруток в Києві в 1900-1910-х роках: історичні фото

До фотографії також залишили допис: "1900-ті. Поштова площа. День sv. Патріка".

Поштова площа розташована в Подільському районі Києва. В епоху Київської Русі, як вважається, тут було розташовано одне з восьми київських торгових місць, згадуваних у літописах. Назва, під якою ми її знаємо сьогодні, з'явилася у першій половині 18 століття, хоча будівництво поштової станції тут відбулося тільки в 1846 році. У 19 столітті площу також називали площею Різдва через церкву Різдва Христового, що була побудована тут між 1810 і 1814 роками та зруйнована у 1930-х.

Поштова площа в Києві на початку 1900-х років була одним із впізнаваних місць міста. Розташована на березі Дніпра, ця площа була значним транспортним та торговельним вузлом, а також популярним місцем для прогулянок містян. В ті часи, коли автомобільний транспорт ще не став масовим, значна частина площі була відкритою для пішоходів.

Поштова площа також слугувала важливою транспортною точкою, звідки відходили кінні трамваї та пізніше – електричні, з'єднуючи центральні райони міста з іншими його частинами. Це сприяло розвитку торгівлі та культурного обміну, що зробило площу одним із символів прогресивного і сучасного Києва того часу.

В середині 1970-х років, з нагоди будівництва метрополітену, площа пройшла масштабну перебудову, була значно розширена, зокрема шляхом залучення частини Боричевого узвозу, і зміщена на північ.

Користувачі соціальної мережі також додали сучасне фото Поштової площі.

Нагадаємо, раніше ми показували кадри того, як в 1931 році Київ накрила повінь століття.

  • Вас також може зацікавити:

Місто під містом: що криється в глибинах центру Києва

Будівництво метро, нові масиви і повноводний Дніпро: як виглядав Київ у 1960-х роках, фото

Колись на Набережній росли каштани: атмосферне фото Дніпра у Києві