RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Будівництво метро, нові масиви і повноводний Дніпро: як виглядав Київ у 1960-х роках, фото

В мережі продовжуються з’являтись історичні кадри Києва крізь роки. Цього разу "Апостроф" розкаже про фото столиці з атмосферою 1960-х років, коли ще не було такої кількості кам’яних житлових багатоповерхівок чи відомого колеса огляду на Контрактовій площі.

Відповідні фото оприлюднив ресурс "Клуб Корінного Киянина" у соціальній мережі Facebook.

Читайте також: Руїни собору, базари та дівчата: вражаючі фото Києві в кінці 1950-х, зроблені американським туристом

Пішохідний міст до пляжів Труханового острова. В 1960-ті роки під мостом також активно сиділи рибалки.

Інший бік багатолюдної Дніпровської набережної. За кількістю відпочиваючих здається, що це вихідний день.

Головна вулиця Києва - Хрещатик - в напрямку від ЦУМу до КМДА. З того часу транспортний потік головною вулицею значно збільшився.

Транспортна розв’язка м. Лівобережна 1960-х років. Поряд ще немає ТЦ "Комод" та великих багатоповерхівок. В верхньому правому куті фото - кінотеатр "Космос", котрий сьогодні відомий як "Театр драми і комедії".

Будівництво станції м. Чернігівська (лівий берег, червона гілка).

Бульвар перова в напряму руху до Троєщини. Тоді ще в якості дорожніх розподільників смуг була широка двосмугова клумба. Після перейменування міських об’єктів - проспект Воскресенський.

Вигляд з Черепанової гори на площу перед Центральним стадіоном. Невелика будівля з правого боку біля паркану - каси стадіону.

Тогочасна черга на таксі на ще не забудованій Вокзальній площі. Люди готові відстояти у черзі, аби зручно дістатись до бажаного місця зустрічі.

Вул. Сагайдачного (Поділ). Щебінь замість грунтового покриття та практично повна відсутність локальних маленьких бізнесів. Лише перехожі, що кудись поспішають.

Поштова площа станом на 1960-ті роки (ще без будівлі Київського річкового вокзалу). Помітно, як по Володимирському узвозу їде трамвай, а з лівого боку визирає частина набережної в бік Подолу.

Архівні фото продовжують розповідати нам історію змін міста Києва: від головної вулиці столиці до забудови лівого берега. Нагадаємо, раніше ми вже показували Святошин в початку 20 сторіччя.

  • Вас може зацікавити:

Плавали в теплій воді навіть взимку: в мережі згадали фото відкритого басейну "Динамо" у Києві

Слони на Закарпатті: в мережі показали цікаві фото 1930-х років

"Колиска Духу": фото та історія будинку з демонами в центрі Києва