RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Допомагав окупантам будматеріалами: у Києві затримали бізнесмена з Бердянська

Правоохоронці Києва затримали бізнесмена - він постачав будівельні матеріали для зведення укріплень у тимчасово окупованих південних регіонах України.

Про це повідомляє СБУ.

Фігурантом справи став власник кількох підприємств у Бердянську. Після захоплення міста російськими військами перейшов на їхній бік і почав співпрацювати з окупантами.

Читайте також: "Розібрати як цеглу": у Росії не приховують справжньої мети війни в Україні, відео

Слідство встановило, що зрадник постачав російським компаніям пісок, щебень та цемент для будівництва фортифікаційних споруд на південному фронті. Насамперед йдеться про масове виробництво протитанкових залізобетонних конструкцій, відомих як "зуби дракона".

Співпраця з окупаційною адміністрацією не обмежувалася постачанням будівельних матеріалів. За вказівкою колаборанта, його підлеглі у Бердянську перереєстрували підконтрольні йому місцеві підприємства під російське законодавство.

Затриманий контролював свою злочинну діяльність у Бердянську із Києва. Для цього він залишив повний склад топменеджменту та налагодив із ними дистанційний режим комунікації.

Під час обшуку у приміщенні затриманого у Києві було виявлено документи та інші речові докази злочинної діяльності на користь Росії.

Бізнесмену пред'явлено підозру в частині 4 статті 111-1 Кримінального кодексу України (провадження господарської діяльності при взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, зокрема окупаційною адміністрацією держави-агресора).

Зловмисник перебуває під вартою.

Раніше ми розповідали, що в Бердянську підірвали організаторку путінських виборів.

Читайте також: "Розібрати як цеглу": у Росії не приховують справжньої мети війни в Україні, відео

  • Вас може зацікавити:

Під Херсоном знищили будинок відомого колаборанта: хто він і чим відзначився

В центрі Луганська підірвали колаборанта Попова: фото, відео і всі подробиці про вбитого

Розплата прийшла: окупанти кинули на підвал гауляйтерку Кирилівки зі спільницею