RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

У столиці відкрили перший центр рекрутингу: які питання можна вирішити

У Києві запрацював перший центр рекрутингу української армії. Його відкрили у приміщенні Центру надання адміністративних послуг Солом’янського району.

Про це повідомляє видання "Укрінформ".

Читайте також: В ЗСУ новий алгоритм рекрутингу: на що мають звернути увагу в ТЦК

Як зазначила під час відкриття заступниця міністра оборони України Наталя Калмикова, столичний рекрутинговий центр став 18-м за рахунком в Україні.

"Сьогодні ми відкриваємо 18-й рекрутинговий центр. Це центр рекрутингу української армії, який створюється місцевими органами влади. Це спільна ініціатива Міноборони та місцевої влади", - повідомила вона.

У центрі буде можливість для українців, які хочуть захищати свою країну, обрати собі посаду, підрозділ, застосувати свої навички найкращим чином і реалізувати себе в Силах оборони.

Рекрутингові центри розгорнули у ЦНАПі не випадково, адже це те місце, де людям найбільш комфортно отримувати адмінпослуги.

Заступниця міністра оборони зауважила, що за час дії рекрутингових центрів в країні вже сотні осіб звернулись, підписали контракти з військовими частинами та проходять підготовку у навчальних центрах.

Водночас за словами голови Київської МВА Сергія Попка, в рекрутингові центри, як правило, приходять найбільш вмотивовані люди, яких дуже потребує армія.

"Україні потрібні вмотивовані люди, і Збройним силам теж потрібні вмотивовані люди. І це якраз місце, де вмотивована людина може себе реалізувати для захисту Батьківщини. Ви бачите, це без примусу, добровільно. В цьому місці не вручають повісток. Тому це місце, де можна визначитись з посадою і з військовою частиною, де в подальшому служити. Це дуже гарна ініціатива, ми її підтримуємо", - розповів посадовець.

Він наголосив, що рекрутинговий центр - це провідник між громадянином та Збройними силами.

Також додав, що невдовзі другий рекрутинговий центр армії відкриють на Лівому березі міста. У перспективі - такі центри можуть з'явитися в кожному районі столиці.

Нагадаємо, що військкомат та один з підрозділів Національної гвардії шукають спеціаліста зі зв'язку та готові платити до 120 тисяч гривень на місяць.

  • Вас також може зацікавити:

Мобілізація за новим законопроєктом: що зміниться для жінок

Силам оборони потрібні спеціалісти з БПЛА: де готові платити до 125 тисяч на місяць

В армію "з розумом": військовий пояснив, як підготуватися до служби і куди краще піти