RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Патрулювання верхи: як і де працює кінна поліція Києва

В Києві почала діяти патрульна поліція на конях – кінні кавалеристи патрулюватимуть в парках та лісопаркових зонах столиці та матимуть свої переваги, на рахунку вже мають перші досягнення.

Про це повідомляєТСН.

Читайте також: У Києві біля вічного вогню затримали відому комуністку: на поміч їй набігла купа "співчуваючих"

Кореспондентка ТСН Інна Боднар розповіла, що на столичних вулицях можна було фіксувати патрульних на конях – “компанію” патрульним поліцейським склали коні "Принц" і "Паскаль".

Зокрема кінь "Принц" родом з Харкова, тому ще звикає до життя у столиці. Боднар зауважує, що харківські патрульні коні долучились в ряди столичних патрульних вже після повномасштабного вторгнення.

Станом на зараз патрулювання на конях відбуватиметься лише в столиці. Вони чергують в парках і деяких зонах відпочинку – тобто в місцях, куди не можна заїхати на автомобілі. Проте стосовно швидкості патрулювання на конях – зауважують, що через охочих погладити чи сфотографувати коня швидкість пересування маршрутом незначна. Проте такий патрульний загін діятиме до осені, тож ймовірно, що скоро всі охочі зможуть задовольнити свою цікавість.

У відео "Київ24" патрульні відзначили, що кінний загін вже нараховує 18 коней. Зокрема ось як прокоментував ситуацію один з патрульних-кавалеристів:

"Прохідність наших коней значно краща, ніж мото-, вело-, авто-. І враховуючи специфіку та локації нашого патрулювання, тобто парки і лісопаркові зони міста Києва, ми з’являємося там, куди інші патрульні не спроможні дістатися".

Стосовно локацій патрулювання називають Голосіївський парк, парк Муромець, Пирогово та Труханів острів.


Перед виходом на зміну їх причісують, готують та збирають з використанням необхідного спорядження. Самі ж патрульні, окрім класичного екіпірування, тепер беруть з собою ще й кийок та рушник, щоб протирати коневі піт.

В матеріалі ТСН також згадують про те, як коні ставляться до сигналів повітряної тривоги – ніяк, вони не реагують на них. Серед досягнень кінного патруля вже нараховується знайдена в лісі загублена дитина, а також евакуація травмованого відпочивальника.

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький розповів, що під відновлення підпали всі види альтернативного патрулювання:

"Поряд з конями є мотопатрулі, велопатрулі. Відновлюються всі види альтернативного патрулювання. Коняча зміна на патрулі – до шести годин".

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що через вірусне відео в TikTok кияни штурмували Ботанічний сад.

  • Вас також може зацікавити:

Плював і лаявся на поліцейських: в Києві затримали відомого "авторитета", відео

У Києві створили найбільший в Україні мурал, присвячений Валерію Залужному: фото

"Какаяразніца": в Україні молодь вистроїлась у велику чергу до церкви УПЦ МП