RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

У столиці вимикатимуть світло: хто сидітиме без електрики

Зважаючи на постійні атаки Росії по об’єктах енергетичної інфраструктури в Україні зберігається дефіцит електроенергії – у Києві з шостої вечора 10 травня по сьому ранку 11 травня обмежать споживання електроенергії для бізнесу та промислового сектору. Побутового сектору графіки відключення світла не стосуватимуться.

Про це в Telegram-каналі повідомляє КМВА.

Читайте також: Імпорту електроенергії може не вистачити: українців попередили про планові відключення світла

Начальник КМВА Сергій Попко сьогодні залишив повідомлення стосовно ситуації з енергопостачанням у столиці. Він відзначив, що складна ситуація в енергосистемі змушує застосовувати обмеження. Саме тому у період з 10 травня 18:00 до 11 травня 07:00 в столиці будуть проваджені графіки обмеження споживання електроенергії для бізнесу та промислового сектору.

Сергій Попко також наголосив, що обмеження для побутових споживачів не застосовуються. Проте він попросив мешканців столиці бути свідомими у питанні споживанні електроенергії: "Але мешканці Києва мають бути свідомими і самостійно економити електроенергію. Особливо у вечірні пікові години навантаження".

Варто нагадати, що 8 травня росіяни вчергове здійснили масовану атаку по Україні, уразивши зокрема об’єкти енергетичної інфраструктури. Відомо, що тоді під атакою опинилися об’єкти енергетики в 6 областях України.

Нагадаємо, раніше ми також розповідали, що в Україні залишається дефіцит електроенергії.

  • Вас також може зацікавити:

Британія підставила плече Україні: як саме допомагатимуть союзники

Росія вдарила по трьох ТЕС: частині українців можуть відключити світло

Відключення світла повертаються? Яка ситуація по областях станом на зараз