RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Британія підставила плече Україні: як саме допомагатимуть союзники

Британія додатково внесе у Фонд підтримки енергетики України для відновлення після російських атак 23 млн євро.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

Читайте також: Відключення світла повертаються? Яка ситуація по областях станом на зараз

"Британія оголосила про додатковий внесок до Фонду підтримки енергетики України на суму 20 мільйонів фунтів стерлінгів (23 млн євро)", - йдеться у повідомленні.

Очікується, що гроші від чергового гранту невдовзі надійдуть на рахунок Фонду. Їх спрямують на закупівлю обладнання для ремонту пошкодженої енергетичної інфраструктури, посилення фізичного захисту та забезпечення резервного живлення, зокрема генератори та розподілену генерацію.

"Дякуємо Уряду Великої Британії за цю важливу підтримку. Ворог продовжує нищити українську енергетику. Допомога партнерів є вкрай потрібною для проведення ремонтів, відновлення пошкоджених об’єктів і збільшення маневрових потужностей до наступного опалювального сезону", – зазначив він.

Нова безповоротна допомога доповнить попередні внески Британії, сума яких сягає 50 млн євро. Загальна сума внесків до Фонду становить 433 млн євро.

Фонд підтримки енергетики України створили у 2022-му за ініціативи міністра енергетики та єврокомісарки з питань енергетики Кадрі Сімсон. Це своєрідний механізм для консолідації допомоги від партнерів, які бажають фінансово підтримати українських енергетиків для забезпечення стабільного енергопостачання під час агресії Росії.

Днями у Києві відбулася зустріч міністра закордонних справ Британії Девіда Кемерона та Германа Галущенка. Вони оголосили про початок реалізації перших 13 інноваційних проєктів в енергетиці у рамках програми InnovateUkraine. Фінансування відповідних проєктів на суму 16 млн фунтів стерлінгів забезпечить уряд Британії.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що росіяни знищили ТЕЦ-5 у Харкові.

  • Вас також може зацікавити:

Удар по ДніпроГЕС, чим загрожує зупинка електростанції Україні

Чи буде підвищення тарифів після атак росіян: відповідь Міненерго

Втрачено майже половину генерації електрики: енергетики оцінили шкоду від обстрілів