RU  UA

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

У Києві та Дніпрі екстренні відключення світла: всі подробиці

Укренерго вводить екстрені відключення світла у Києві та Дніпропетровській області через підвищене споживання, пов'язане з похолоданням.

Про це повідомляє пресслужба КМВА.

Читайте також: В Україні можуть підняти тарифи на електрику: що кажуть у Кабміні

"Після ракетних ударів ворога по енергогенеруючих обʼєктах в енергосистемі України зберігається значний дефіцит. Причина - масштабні пошкодження українських електростанцій, через які вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до атаки. В звʼязку із цими причинами та збільшенням споживання (через прохолодну погоду) в Києві вводяться графіки аварійних відключень, в тому числі і для населення. Обсяги відключень незначні, близько 10% споживачів. Відключення будуть задіяні орієнтовно до 23-00 цієї доби. Для промислових споживачів так само є обмеження. Нагадаю - обмеження споживання це необхідний захід для збереження стабільності енергосистеми”, - йдеться у повідомленні начальника КМВА Сергія Попка.

У компанії YASNO повідомили, що Укренерго вводить екстрені відключення у Києві та Дніпропетровській області.

"Це вимушений захід, який є наслідком масованих атак росії. На жаль, графіків не існує, бо відключення не планові і вони необхідні для термінового балансування енергосистеми. Будь ласка, наберіться терпіння. Всі енергетики працюють в режимі нон-стоп, щоб якнайшвидше повернути світло. Також нагадуємо: якщо за вашою адресою зникло електропостачання, ви можете швидко переглянути статус відключень у чатботах YASNO. На головній сторінці натисніть на “Можливі відключення”, виберіть свій регіон і вам відразу надійде сповіщення зі статусом відключень: екстрені, стабілізаційні. Тримаємось та просимо клієнтів в інших регіонах ощадливо споживати електроенергію”, - йдеться у повідомленні.

Раніше "Апостроф" розповідав, як шукають спосіб боротьби з блекаутами в Україні

  • Вас також може зацікавити:

У столиці вимикатимуть світло: хто сидітиме без електрики

Чи зростуть тарифи на світло: у Міненерго пояснили, до чого готуватися

Імпорту електроенергії може не вистачити: українців попередили про планові відключення світла