RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Культура

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Рекордсмен по ЗНО-2021: що відомо про унікального випускника з Києва

Випускник київського фізматліцею Денис Кінзерський - єдиний на всю країну склав три предмети ЗНО на 200 балів. Хлопець готувався сам, але посилено.

Про це повідомляє LIGA.Life.

Випускник фізико-математичного ліцею КНУ ім. Тараса Шевченка Денис Кінзерський складав загалом п’ять тестів: з математики, біології та хімії отримав по 200 балів, з української мови – 196, а з англійської – 188.

За словами Дениса, він готувався посилено, переважно сам та зі шкільними вчителями. Також трохи наймав репетиторів, які визначали прогалини.

"Готувався до кожного предмету по-різному. З біологією допомагала шкільна вчителька. Також закінчив онлайн-курси ("Розумскул"), щоб бути більш впевненим у своїх результатах, адже з біології широка програма і складно все запам'ятати", - каже він.

До хімії також здебільшого готувався сам: дивився онлайн-ресурси та перечитував підручники за попередні роки навчання. Як зазначив Денис, іноді йому доводилося витрачати по сім годин на день, наприклад, на повторення органічної хімії.

"Також з репетитором трішки готувався до української мови. Мені потрібна була допомога з висловленням власної думки. На ЗНО це завдання було найскладнішим для мене, адже потребує креативності, а я не такий".

До математики та англійської хлопець майже не готувався. У нього в ліцеї була сильна програма з математики, на його думку.

"З математики завдання були легші, ніж зазвичай. Саме тому вдалося отримати 200 балів".

Дениса розчарували завдання з біології, які повторювали торішні.

"Вони (тести з біології) були ідентичні з торішніми. Не знаю, як так можна перевірити знання, бо хто хотів, всі попередні тести просто завчив. Я розчарований".

Денис планує вступати до Інституту високих технологій КНУ імені Тараса Шевченка.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як можна отримати бюджетне місце в українському університеті.