RU  UA

Неділя, 26 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Інфраструктура

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 травня

25 травня

Всі новини

Уряд вирішив допомогти Києву розвивати метрополітен

Міністерство інфраструктури перегляне застарілу проєктну документацію щодо розбудови нових ліній та дільниць КП "Київський метрополітен".

Для цього Кабінет міністрів виділив 100 млн гривень, повідомляє пресслужба відомства.

"Коригування потрібне для приведення проєктів у відповідність до сучасних потреб столиці, а також для визначення актуальної ціни будівництва", - говорять в міністерстві.

За словами міністра інфраструктури Олександра Кубракова, йдеться про проєкти, затверджені у 2008-2012 роках. Зокрема, І чергу Лівобережної лінії Троєщина-Осокорки та дільницю Подільсько-Вигурівської лінії від станції "Вокзальна" до ст. "Райдужна".

"За цей час, окрім цін на матеріали, змінилось і саме місто. На прикладі Подільсько-Воскресенського мосту ми бачимо, як затягування будівництва та деактуалізація проєкту, ще й за умов хаотичної забудови, може призвести до катастрофічних для міста наслідків", - коментує Кубраков.

Востаннє нову станцію метро у Києві (Теремки) відкривали ще у 2013 році. Така ситуація, на думку міністра, є прикладом, як місцева влада провалює важливі інфраструктурні проєкти.

"Тому ми підтримали рішення провести коригування проєктів — а у перспективі розглядаємо варіант запуску системної державної програми щодо розвитку метрополітену в Україні", - додав Кубраков.

Як повідомлялось, у Києві також запустять новий залізничний City Express, який поєднає столицю з найближчими населеними пунктами. Цей проєкт реалізується у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" та відновлення зручного приміського залізничного сполучення.