RU  UA

Дніпро може вийти з берегів: чи готовий Київ до масштабної НП

В Україну йде довгоочікуване тепло, через що річки можуть виходити з берегів. У зв'язку з цим, київські рятувальники активно готувалися до сезону паводків під час навчань на Дніпрі.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 17:00 на Апостроф TV.

За легендою, Дніпро вийшов із берегів та затопив прибережні райони. До навчань залучили 15 одиниць спецтехніки та майже 60 рятувальників. Якщо Дніпро вийде з берегів, то першими відчують на собі удар стихії три мікрорайони: Осокорки, Троєщина і Жуляни.

Для аналізу ситуації надзвичайники запускали дрон. За допомогою квадрокоптера з термокамерою, який визначає і показує наявність термосигналів, рятувальники шукали живих людей.

Далі за планом відпрацьовували евакуацію містян. Людей із підтопленого будинку забирали та передавали медикам. У разі такої ситуації постраждалих будуть доставляти до палатки. Волонтери Червоного Хреста проводитимуть первинний огляд людей. У подібних надзвичайних ситуаціях важлива злагоджена робота та оперативність.

"У нас був постраждалий, який знаходився спочатку у нас в палатці. Йому стало погано, він втратив свідомість, зупинилося дихання, і ми приступили до серцево-легеневої реанімації", - наголосив Андрій Дарменко - волонтер загону швидкого реагування Червоного Хреста України.

Окрім повені, водоймам загрожує ще і льодохід. Аби великі шматки криги не пошкодили мости та гідроспоруди, надзвичайники підривали лід.