RU  UA

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

17 травня

16 травня

Всі новини

Де під Києвом відпочити на травневі свята: кращі місця для пікнінка

Травневі свята - це ідеальний час для відпочинку. Для того, щоб добре провести час і відпочити, потрібно вибрати найкомфортніше для цього місце. Поруч з Києвом є кілька цікавих місць для пікніка, які повинен відвідати кожен українець під час травневих свят. Тим більше, що погода дозволить провести час на природі.

"Апостроф" розповідає детальніше.

Блакитне озеро

Блакитне озеро недарма отримало таку назву - там чиста вода, яка в залежності від погоди може змінити свій колір від сіро-блакитного до смарагдового з синім відтінком. Озеро знаходиться за Бородянкою, неподалік від населеного пункту Нове Залісся. Село було побудовано в 1980-х для переселенців із зони відчуження. Для задоволення потреб будівництва розроблявся піщаний кар'єр, його заповнили підземні джерела, так і народилося дивовижне місце для відпочинку.

Водіям на замітку: до озера на автомобілі їхати близько години, дорога гарна, водії точно будуть раді покататися тут, тому що ймовірність пошкодити підвіску зведена до нуля. У Бородянці на кільці потрібно повернути праворуч, а за Бородянкою за знаком "20" потрібно повернути ліворуч, там водій побачить лісову дорогу, і в 200 метрах звідти можна буде насолоджуватися Блакитним озером у всій його красі.

Два озера в Петрушках

Природа створила в населеному пункті під назвою Петрушки цілий каскад озер, але вся увага прикута до двох з них - Чорного і Кошари. Тут є трав'янистий пляж з мальовничим старим дубом. Всі бажаючі можуть відпочити на спеціальному майданчику. Діти з радістю гратимуть в пісочниці, також тут є кілька лавок, які дадуть можливість батькам помедитувати. Люди можуть розташовуватися не тільки на самому пляжі, а ще і в сосновому лісі, неподалік від них, в тіні, де не буде пекти сонце.

Від станції метрополітену "Житомирська" можна доїхати до цього місця всього за двадцять хвилин. Спочатку потрібно їхати по Житомирській трасі, а в населеному пункті Міла поверніть на Петрушки. Дорога буде хорошою, вона точно порадує більшість водіїв. За лісом водії можуть побачити облаштований пляж, від дороги його відокремлюють невеликі дерев'яні стовпи. На жаль, заїхати на територію пляжу на автомобілі не вийде, доведеться добиратися пішки.

Озеро Нижнє в Круглику - ідеальний вибір для риболовлі

Дістатися до цього озера легко, від станції метрополітену "Теремки" на автомобілі можна доїхати сюди за 15-20 хвилин. Це дуже красиве озеро, де є все, що потрібно для зручності та гарного проведення часу. Підприємство, яке займається тут рибним господарством, також уважно стежить за порядком, охороняє берег озера і надає все, що потрібно для комфорту. Чистота тут практично ідеальна.

Раніше "Апостроф" розповідав, де українці можуть відпочити за кордоном на травневі свята, і які ціни на відпочинок.