RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Улюблене місце відпочинку киян: як виглядав один з найстаріших ботсадів України в 1960 році, фото

У мережі з'явилися цікаві фото одного з улюблених місць відпочинку киян - Ботанічного саду імені академіка Фоміна у 1960 роках.

Про це пише один із столичних Telegram-каналів.

Читайте також: Унікальні розписи залишилися лише на фото: як виглядав Успенський собор у Києві в день вибуху, фото

"Ботанічний сад імені академіка Фоміна у 1960 році. Цей сад вважається одним із найстаріших ботсадів в Україні, цього року йому виповниться 185 років", - йдеться у повідомленні.

Додамо, що Ботанічний сад ім. академіка О.В.Фоміна - один з найстаріших ботанічних садів на Україні. Він був заснований 22 травня 1839. Сад прилягає до головного "червоного" корпусу Національного університету ім. Т.Г. Шевченко, тому його часто називають також "університетським" садом.

Згідно з легендою, територія нинішнього саду належала Либеді - сестрі засновників Києва - князів Кия, Щека і Хорива. Її ім'я носить річка, що впадає в Дніпро, яка свого часу була досить повноводною в порівнянні з нинішньою. Саме тут, на лівому схилі долини річки Либідь, був закладений в 1839 році університетський ботанічний сад під керівництвом завідувача кафедри ботаніки Київського університету Рудольфа Траутфеттера (німця за походженням), який очолив керівництво Ботанічним садом. Ініціатором створення Ботанічного саду був архітектор Вікентій Беретті. Син уродженця Італії Джованні Беретті, який переїхав до Російської імперії у 1780-х роках. У 1835 році він представив на конкурс проект Університету Святого Володимира в Києві, який отримав найвище схвалення і був призначений головним архітектором університету.

Раніше "Апостроф" розповідав, як виглядала Володимирська вулиця на початку ХХ століття.

  • Вас також може зацікавити:

Парадна брама стародавнього Києва: як виглядали Золоті ворота в 19 і 20 століттях

Не дізнатися: як виглядав Андріївський узвіз у Києві у 1860-х роках, фото

Виникла з Іванівського шляху: архівні фото та вулиці Інститутської у Києві