RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Дарницький район став лідером по ефективності використання бюджетних коштів у Києві - Микола Калашник

1 березня відбувся громадський звіт про роботу тимчасового виконувача обов'язків голови Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації Миколи Калашника, під час якого він розповів про результати діяльності за 2023 рік, окреслив плани та виклики на 2024.

"Завдяки відкритості та тісній комунікації з громадськістю ми чітко знаємо та орієнтуємося в питаннях, що турбують людей. Тільки за таким принципом ми визначаємо пріоритети у своїй роботі, будуємо плани та звітуємо про виконані задачі", - зауважив Микола Калашник.

Як він повідомив, один з ключових, за яким район показує найкращий результат у місті, - це використання коштів. Дарницький район став лідером по ефективності розподілення бюджетних коштів.

"Бюджетні установи району не мають заборгованостей по заробітній платі працівникам та за спожиті енергоносії", - наголосив тимчасовий виконувач обов'язків голови Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації Микола Калашник.

З початку повномасштабного вторгнення у Дарницькому районі зазнали руйнації 153 об'єкти – 43 багатоквартирних будинки, 94 приватних будинки, 8 нежитлових приміщень, 7 закладів освіти та 1 об'єкт незавершеного будівництва.

"Всі ці об'єкти, разом із закладами освіти, на сьогодні відновлені, за виключенням приватного сектору, відновлення якого відбувається через державну програму "єВідновлення" та на сьогодні перебуває на завершальній стадії. Завдяки волонтерам та благодійним фондам Дарницькому району вдалося без залучення бюджетного фінансування першочергово відновити отвори, двері та вікна у приватному секторі мікрорайону Бортничі", – розповів очільник РДА.

Загалом у районі наразі налічується 514 захисних споруд цивільного захисту – 472 найпростіших укриття та 42 сховища. Таким чином, відсоток захисту мешканців району становить 109,14%. Калашник додав, що в районі стартував пілотний проєкт забезпечення гарантованого доступу до укриття - це автоматична система доступу з електромагнітним замком, який автоматично відкривається під час повітряної тривоги.

Також допомога Збройним Силам України та військовим під час війни є пріоритетом для Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації адміністрації. Зокрема, за 2023 рік Дарницький район передав 100 fpv-дронів камікадзе 26 батальйону 112-ї окремої бригади Сил територіальної оборони та 23 батальйону спеціального призначення президентської бригади ім. Богдана Хмельницького.

"Завдяки спільним зусиллям нам вдалося зібрати та придбати потужні безпілотники з додатковими акумуляторами. Ці пташки були створені національним виробником "Джміль". Також військові отримали від дарничан два автомобілі, запчастини для ремонту автомобільної техніки, 28 зарядних станцій Ecoflow, дрон з тепловізором DJI Mavic 3T та антидронову рушницю", - повідомив Калашник.