RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Наторгували на мільйон: у Києві поліцейський та медпрацівник продавали підроблені COVID-сертифікати, відео

Медика та правоохоронця в Києві підозрюють у організації фейкової вакцинації від коронавірусу. Вони "заробили" таким чином понад 1 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Поліцейського та працівницю медичного закладу звинуватили к видачі сертифікатів вакцинації за гроші. За інформацією слідства, поліцейський підшукував "антивакцинаторів" і приводив їх до медпрацівниці, яка вносила неправдиві дані відомості про вакцинацію до цифрової медичної бази «Helsi» та видавала довідку.

"За свої «послуги» ділки брали від 4 до 5 тис. гривень. Ціна послуги залежала також від марки виробника вакцини, якою нібито робили щеплення. За попередньою інформацією, таким чином учасники групи заробили щонайменше 1 млн гривень", - повідомляє Державне бюро розслідувань.

ДБР провело обшуки та вилучили вже виготовлені COVID-сертифікати на понад 200 осіб, а також списки людей, які раніше звертались за отриманням підробних довідок.

Медика та поліцейського підозрюють у несанкціонованій зміні інформації та підкупі (ч. 3 ст. 362, ч. 4 ст. 354 КК України). Санкції передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні посилять покарання за підробку COVID-сертифікатів.