RU  UA

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

Чи працюватиме в Києві метро 16 грудня: офіційна заява

Через масштабну російську ракетну атаку 16 грудня в Україні виник значний дефіцит електроенергії. У зв'язку з пошкодженням енергетичної системи та аварійними відключеннями електроенергії метро у Києві до кінця дня не перевозитиме пасажирів.

Про це повідомляє КМДА.

"Водночас підземні станції працюватимуть у режимі укриття. Для пересування містом просимо скористатися наземним громадським транспортом", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у столиці курсують автобуси за постійними схемами, а також автобусні маршрути, які працюють на заміну тролейбусним.

Як раніше пояснив головний інженер "Київського метрополітену" Віктор Виговський, метро не може відновити роботу через дефіцит електроенергії.

"Зараз, на жаль, в результаті ракетних обстрілів маємо ситуацію обмеження та відсутності електроенергії на частини центрів електророзподільної компанії, що живлять", - сказав Віктор Виговський.

Читайте також: Втрата понад 50% споживання: "Укренерго" оголосило режим надзвичайної ситуації

Мер Києва Віталій Кличко повідомляв, що в умовах повної відсутності електрики рух поїздів метрополітену буде припинено, а підземні станції працюватимуть як пункти тимчасового перебування та укриття під час повітряної тривоги. Наземні станції буде закрито.

"На підземних станціях будуть доступні інтернет-зв'язок, електроенергія для підзарядки гаджетів, питна вода та санітарні вузли. Вхід буде безкоштовним, але потрібно мати при собі документ, що засвідчує особу", - зазначив він.

Як повідомляв "Апостроф", Кличко розповів, що і як працюватиме навіть без електроживлення .